Stress-ontspannen: Make en takes met Young Living oliën

22 februari is het onderwerp stress, ontspannen, lekker slapen, angsten. Wat kunnen de olien voor je doen? En hoe gebruik je ze? Welke olie kan je het best gebruiken?

Ik laat jullie kennis maken met de olien, laat zien hoe gemakkelijk je zelf een roller, creme, inhaler, spray kan maken. In proefjes krijg je dat wat ik gemaakt heb mee naar huis. Zo kan je thuis ervaren  wat de olien voor je kunnen doen.

Definitie van etherische olie

Een etherische olie is een vluchtige olie. Nog anders gezegd: ze verdampt snel. Door dat verdampings- of vervliegingsproces is de geur van de olie goed merkbaar. Vanwege deze eigenschap wordt de etherische olie ook wel aangeduid als aromatische of essentiële olie.

Etherische oliën worden gewonnen uit plantaardig materiaal. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld het hout (takken, wortels of stam), de schil (van vruchten of bast van een boom), blaadjes, zaden, vruchten, bloemblaadjes (bloesem). Dat verklaart ook meteen waarom sommige oliën kostbaarder zijn dan andere. Het heeft alles te maken met de hoeveelheid beschikbaar materiaal en de hoeveelheid winbare olie ín dat materiaal. 

Wil je meer weten over etherische olien? Wil jij weten over hoe gemakelijk je ze thuis kan gebruiken?Deze natuurlijke oliën zijn namelijk vaak efficiënt om kleine kwaaltjes te verhelpen of gezondheidsproblemen op te lossen. Er zijn een paar etherische oliën die onmisbaar zijn in elke badkamer, keuken of apothekerskastje. bijvoorbeeld: 

Lavendelolie is één van de weinige oliën die je onverdund mag gebruiken.

  • De olie verzacht pijn bij snij- en brandwonden.
  • Het is ook heel efficiënt bij acne.
  • Muggen en hoofdluizen zijn geen fan van lavendelolie, daarom wordt het vaak gebruikt in behandelingen tegen luizen.
  • Een bekende toepassing van lavendelolie is bij psychologische klachten zoals slapeloosheid en depressie. Vermeng een paar druppels met water en doe het in een oliebrander: je zult slapen als een (lavendel)roosje

Wij geven make en takes over verschillende onderwerpen zodat ook jij thuis op een veilige en hele fijne manier puur natuur kan werken.

Ben je masseur? Hoe fijn is het wanneer olien jou massage ondersteunen en de effecten van je massage daardoor vergroten.

De make en takes die wij geven:

  • parfum workshop (maak je eigen parfum)
  • medicijnkastje (maak je eigen ontspannenhoofd, s.o.s spray, bont en blauw, ontspannen spieren)
  • de r in de maand (maak je eigen producten te gebruik bij koorts, griep, keelpijn, je weerstand verhogen)
  • zomer workshop ( maak je eigen producten als insceten spray, prikweg, zonnebrand)
  • verzorgingsproducten (maak je eigen body scrub, gezichtsreiniger, bruisbal of douche smoothie)
  • massage olien (maak je eigen ontspannings olie, massage olie voor gewrichts en spierpijn of een olie om juist te ontspannen en ook helder te blijven)

Ook voor kinderfeestjes, vrijgezellenparty, vriendinnen bijeenkomsten, zussen relax middag te reserveren vanaf €15,- per persoon

Evenement Eigenschappen

Startdatum 22-02-2018 19:00
Einddatum 22-02-2018 21:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Ingeschreven 1
Prijs per persoon €15,00
EUR15,00
Wij accepteren geen inschrijvingen meer