Training Raindrop technique 2 lessen 16 en 30 november

In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde. Aan de ene kant was er de wereld van de etherische oliën en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden.

De Raindrop techniek begint bij de voeten. We beginnen met de Valor. Valor helpt om in het lichaam de balans te vinden. Zelf ervaar ik dat als een fijne tinteling in mijn voeten, daarnaast voel ik mijn voeten warm worden. Bij de voeten werken we op de vitaflex punten. Door op de verschillende reflexpunten op de voeten de techniek te geven stimuleer je innerlijke lichaamssystemen. 

Raindrop de naam zegt het al. De 9 verschillende essentiële oliën gaan we 1 voor 1 op de rug druppelen. De druppels worden door vederlichte bewegingen en lichte massagetechnieken verspreid over de rug. Daardoor kunnen de olien goed in de rugspieren trekken. Keer op keer kijk ik ieder maand uit de raindrop te ondergaan. Ik blijf het ook bijzonder vinden hoe ontspannen het is. Hoe energiek en blij ik er van wordt. Bij mij houd dat gevoel drie tot 7 dagen aan. Dat verschild nog weleens per keer. Daarnaast vind ik de geuren heerlijk. Naast het zelf ondergaan wilde ik zelf deze massagetechniek graag leren. Inmiddels zelf ook alle vele raindrop massages mogen geven, net als de trainingen. 

Na de voeten en de rug gemasseerd te hebben, sluit ik de massage af met een warme handdoek op de rug. Door de warmte van de handdoek versterkt het de werking van de oliën.

Nieuwsgierig geworden? Probeer zelf deze massage is uit. Of volg de training (je ervaart en leert de techniek dan zelf geven) Ook voor jou een mooie aanvulling voor in je praktijk. 

De oliën die we gebruiken bij  de Raindrop massage

Valor: ingredienten zijn Spar, Rozenhout, Wierook, Blauwe boerenwormkruid en Lavendel. Valor werkt op de fysieke, geestelijke, energetische en spirituele levels. Zorgt voor een goede balans en moed.

Oregano: heeft antibacteriële  en ontstekingsremmende eigenschappen.

Thijm: is zeer antibacterieel, voorkomt de groei van infectie veroorzakende micro organismen (virussen, schimmels en parasieten). Dringt makkelijk in door de huid en komt snel in het lichaam.

Basilicum: kan de spieren ontspannen en is daarnaast ontstekingsremmend en antibacterieel.

Cipres: bevordert de circulatie, vermindert spasme en zwellingen en helpt weefsel te herstellen.

Wintergroen: is ontstekingsremmend en vermindert pijn, is perfect voor botten, gewrichten en spieren.

Marjolein: is antiseptisch en antibacterieel, ontspant zenuwen en spieren en helpt de spieren te versterken.

Pepermunt: Helpt alle oliën beter in te trekken in de huid. Bestrijdt pijn, stimuleert de circulatie en verkoelt ontstoken weefsel.

Aroma Siez: ingrediënten  zijn Basilicum, Cipres, Marjolein, Lavendel, Pepermunt. Aroma Siez is ontstekingsremmend, ontspant spieren, bevordert de circulatie en vermindert hoofdpijn.  

De behandeling heeft een positief effect op 4 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

In het algemeen kan de behandeling helpen bij: Boost voor het immuunsysteem,  Verlichten van rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren, Versterken van je immuunsysteem, Verbeteren van je spijsvertering, Bevorderen van zelfgenezing, Versnellen van het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures, Het in balans brengen van gedachten en emoties,  Het verminderen van angst, stress en slapeloosheid, Verbeteren van de circulatie, Verminderen van ontstekingen langs de wervelkolom.

 

Kosten per persoon: € 175,- exclusief de Raindrop kit

           

Evenement Eigenschappen

Startdatum 16-11-2019 09:30
Einddatum 16-11-2019 12:30
Max. deelnemers 8
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 8
Prijs per persoon €175,-
€175,00 8
Wij accepteren geen inschrijvingen meer